Hop til hovedindhold

Vores mission er at køre så økonomisk og så rentabelt som muligt

 

Lastbiler forurener og er ansvarlige for en stor del af den CO2 udledning, der finder sted på landevejene. Som transportbranche har vi en kæmpe udfordring og et kæmpe ansvar. Det ansvar har vi i Fiskelogistik Gruppen A/S ikke tænkt os at løbe fra. Vores mål er til enhver tid at køre så CO2 neutralt som muligt; så dine kunder kan nyde deres fisk med god samvittighed.
Der vil være indtil flere barrierer undervejs; men vi gør dagligt en indsat for at overvinde dem og mindske vores CO2 aftryk.

 

Vores mission er at køre så økonomisk og så rentabelt som muligt; til gavn for både miljøet, vores kunder og de kommende generationer. Det betyder, at vi:

  • overholder alle gældende regler udstukket af regeringen
  • kører i det nyeste materiel på markedet og som hovedregel udskifter vores lastbiler hvert 4. år
  • uddanner vores chauffører i at køre så miljøbevidst og økonomisk som muligt
  • anvender AdBblue i samtlige biler

 

Godt på vej

Heldigvis er man i branchen allerede i gang med at mindske CO2 udledningen på de nuværende dieseldrevsne lastbiler; med AdBlue og HVO-diesel.

 

AdBlue er et miljøvenligt og uskadeligt stof, som sprøjtes i udstødningen under kørslen. Via en SCR-katalysator hjælper AdBlue med at nedbryde kvælstofilte. Bilens partikelfilter opfanger herefter 99,9% af de sundhedsfarlige partikler og gør dermed transporten grønnere.

 

Fremtiden er miljøvenlig og vi følger udviklingen tæt

Udviklingen af mere miljøvenlige lastbiler har for alvor taget fart, og vi følger området tæt. Vores strategi med at lease lastbiler rimer i den grad på grøn omstilling. Vi kan hurtigt omstille os til nye krav og nyt materiel, og er hele tiden med helt fremme teknologisk. Så vores bilpark består af biler, der er så miljøvenlige og økonomiske som muligt.

 

Regeringen ønsker at udfase dieseldrevne køretøjer i 2030, men der er desværre brugt meget lidt tid på at finde et ordentligt alternativ. Vi presser derfor på politisk for at få regeringens planer frem i lyset; så det bliver muligt at tilpasse vores lastbilflåde kontinuerligt, så grøn omstilling og kundeservice kan gå hånd i hånd.

 

El- og brintbiler viser vejen frem

Vi følger udviklingen i el- og brintbiler nøje. Der er fortsat udfordringer med hensyn til rækkevidde og tidsforbrug, når det gælder elbiler. Og teknologien er ikke der, hvor den harmonerer med vores gældende rutenet og tidsplaner og med vores løfte om at afhente og levere fisk til tiden. Derfor følger vi også spændt udviklingen i brintlastbiler, hvor rækkevidden er markant længere end på de eldrevne biler. 

 

Udviklingen går stærkt indenfor de mere grønne brændsler, og vi ser, at enkelte store virksomheder forsøger sig med eldrevne lastbiler på kortere distancer. I Fiskelogistik Gruppen A/S vil vi følge deres eksempel, når der en holdbar grøn løsning, der kan honorere både vores og vores kunders krav.

Økonomi og ledelse

Susan Jensen

Kontakt os for mere
info om vores
miljøpolitik

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores miljøpolitik.