Hop til hovedindhold

Vi anbefaler en transport- og vareforsikring 

 

Vi anbefaler, at der tegnes en transport- og vareforsikring, da dit gods således er dækket udover det som transportørens ansvar dækker. En transport- og vareforsikring mindsker dermed risikoen for større økonomisk tab for dig, hvis noget skulle gå galt under leveringen.

 

Almindelige bestemmelser omkring forsikring
Alle opgaver udføres i henhold til Nordisk Speditørforbunds Almindelige Bestemmelser (NSAB 2015). Bestemmelserne begrænser vort ansvar for bortkomst, forringelse eller beskadigelse af gods til SDR 8,33 pr. kg. og for forsinkelse op til fragtbeløbet, maksimalt SDR 50.000 for hver ordre. Ved oplagring er speditørens samlede ansvar for skade ved en og samme hændelse begrænset til SDR 500.000 (§ 27). Særlig opmærksomhed henledes på, at krav mod speditøren forældes efter 1 år (§ 30), og at panteretten (§ 14) omfatter såvel aktuelle som tidligere krav. Krav på fragt m.v. skal honoreres uanset handelsaftalens leveringsbetingelser (§ 10).”

 

Forsikring af gods ud over transportørens ansvar

Alle vores transporter er – jf ovenstående -dækket i henhold til Nordisk Speditørforbunds Almindelige Bestemmelser (NSAB 2015). Det giver dig sikkerhed, men det betyder også, at der er nogle begrænsninger i transportvirksomhedernes ansvar for det transporterede gods, som du skal være opmærksom på.

 

Forsinkelser

Transportøren er kun forpligtet til at dække fragten (NSAB 2015, §20).

 

Beskadiget gods

Varen erstattes med 8,33 SDR pr. kilo beskadiget

gods (svarende til ca. 9,00 kr./kg. Den daglige

kurs for SDR kan ses i valutakurslisterne).

 

I forsikringsmæssigt henseende er det altid vareejeren, som har det juridiske ansvar for godset – også hvis varen bliver beskadiget under transporten. Derfor vil det også være vareejeren som, i tilfælde af en forsikringsskade, sammen med forsikringsselskabet, skal tage beslutning om, hvad der skal ske med de beskadigede varer.

 

Eksempel på dækning ved skade

1.000 kg skaldyr - værdi 250.000 kr. bliver totalskadet.

Erstatning: 1.000 kg x 8,33 SDR x 9,00 kr. = 74.970 kr.

SAMLET TAB FOR VAREEJER 175.030 kr..

En vareforsikring ville have kostet 250 kr.

 

Har du spørgsmål til ovenstående, er du naturligvis velkommen til at kontakte os nedenfor.

Hør mere om forsikring af dit gods

 

Vil du vide mere om vores forsikring af gods, så hold dig ikke tilbage. Vores medarbejdere står klar til at servicere og rådgive dig, så du får opfyldt dine transportbehov bedst muligt.

 

Kontakt os på +45 70 21 12 00 eller udfyld vores formular.